hani iki gün önce bebek lahanalar aldım da, hatta içlerinden salata bile yaptım ya, işte o lahanalar bu lahanalar. sonunda esas görevlerine ulaştılar. içlerini doldurdum ve odun fırınında pişirdim.
içlerini doldurdum, ama dolma olmadılar. literatürde ayrı bir ismi var mı, bilemiyorum, ama ben doldurma diyorum, malum sebepten, içleri doldurulduğu için. bir harç hazırladım, kıyma, kavrulmuş soğan, pirinç, bol maydanoz ve dereotu, kuru nane, tuz, taze çekilmiş karabiber, kuş üzümü, dolmalık fıstık, limon kabuğu ve dövülmüş sarımsak. lahanaların içlerini zaten salata yaparken çıkarmıştım, bol tuzlu suda az haşladım. sonra içini harçla doldurup, yaprakları usturupluca, yani kendi doğal kapanma sırasıyla kapadım. sonra da açılmasınlar diye mutfak ipiyle bağlayıp, paketledim. tepsiye yağ, biraz tavuk suyu, birkaç diş sarımsak koyup, üstleri kapalı bir şekilde odun fırınının derinliklerine yolladım. ilk 20 dakika ateşe yakın, son 40 dakika ateşten uzak. bir saatte lokum gibi oldular. iplerini kesip, servis ettik.
Öncelikle günaydın Şemsa Hanım,
Sabah işe gelince ilk işim kendi raporlarımı yayınlamadan önce sitenizi ziyaret etmek ve her satırı yutarcasına okumak…zevkli,rahat ve pratiksiniz.Gerçekten size hayranım,el terazi göz kantar yemek yapışınız ise inanılmaz.
Yarın soğan turşunuzu deneyeceğim,pembe karabiberi ve hardal tohumunu aldım,haftasonu mutfak benim,annem şöyle kenarda kalsın:)) mide rahatsızlığım yüzünden soğan-sarımsak yiyemiyorum ama sonuç acil kapısına dayanmak olsa bile yapacağım,yiyeceğim…İstanbul’a geldiğimde bütün lezzetlerinizi tadacağım…
Saygılarımla,
Sema
Emini çok güzel olmuştur ,fakat o ne sabır,maşallah diyorum…
Ellerinize sağlık…
Sıdıka
Incredible color and the little packets will make a meal seem like everyone getting a prize…….and considering the savory and herbed filling, I see one may make it with even a couple of walnut sized pieces of ground beef, really as seasoning too, “meat is now a condiment for me” is how a great old friend and cook used to put it. I think these little lahanas are for my Sunday supper in the Barn, and would like some big yellow quince for dessert, but nowhere in Indiana to be found, so please do wing me some??? possible? Brava Sems !!
Janan
Nasıl güzel görünüyorlar, lezzetin de müthiş olduğuna eminim.
Bu zamanların lahanaları sarmak çok zor oluyor, böylesi çok güzel olmuş.
Ellerinize sağlık.