misafir et yemiyormuş.
halbuki kuzu kol marine etmiştim.
apar topar güzel bir sinarit buldum. 2 kilo. pembe.
aklıma Stavriani’nin arpa şehriyeli mercanı düştü.
önce zeytinyağında soğanları öldürdüm. biraz tuzla. derken taze zencefil, çintilmiş sarımsak, limon kabuğu. az biraz pullu kırmızı. bol toz karabiber. ayrıca yenibahar, domates kabuğu kurusu ve küçücük bir parça tarçın kabuğu. olunca konfitlenmiş limon dilimleri ve bir fırt konfit suyu. en son da, arpa şehriyeleri kattım, biraz çevirdim.
fırın tepsisini yağladım, tuzladığım sinariti bütün olarak yerleştirdim. etrafına çevirdiğim arpa şehriye harcını. oraya buraya bahçeden kopardığım biberiye-adaçayı-defne koçanlarını. 1-e-1 sıcak su verdim, ama sadece şehriyelerin üstüne. eh, biraz da balık suyunu salar diye hesapladım. üstünü ıslak yağlı kağıt ve alüminyum folyo ile kapayıp, doğru fırına. 200 derece. bir aşamada folyoyu alıp, sadece kağıtla devam ettim. yaklaşık 35 dakika. tabii fırınına göre değişir.
oldu valla.
Leave a Reply