sonunda ben de düzgün bir polenta yaptım. yada Trakya’daki adıyla kaçamak, Karadeniz’deki mıhlama. tabii tam aynı şey değiller. ama sonuçta mısır unuyla düz sudan bir bulamaç yapıyorsun. onu pişiriyorsun. bir şekilde de servis ediyorsun. bu da benimki.
yaklaşık iki litre suya 150 gr mısır unu. önce bir litre su kaynattim. kaynayınca da içine tuz. sonra kısık ateşe aldım, yavaş yavaş mısır ununu içine kattım; bir yandan da tencereyi sürekli karıştırarak. hatta çırparak. baktım hızlı koyulaştı, azar azar su ekledim. tahminen iki litreyi topladım. tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 40-45 dakika pişirdim. arada tadına bakarak karar verdim, olup olmadığına. mısır unu tadı kayboluncaya kadar. sonra bolca tereyağı, içinde eriyip tamamen kayboldu. tabakta üste daha tereyağı, bir de bolca rendelenmis teneke tulumu. şiir.
[…] polentayla başladım. 5 ölçü fıklayan, tuzu katılmış suya 1 ölçü mısır ununu yavaş yavaş, […]
[…] suyla yapılan son derece pratik bir tarif yani esasen bulamaç. Tarifi severek takip ettiğim şu blogtan aldım, ben biraz daha koyu yaptım yani daha az su koydum. Bir de Bozcaada’dan getirdiğim […]