dün akşam Defneler’e sözde farinata yapacaktım. içkinin yanında. ama elektrikler kesildiği için, malum, olamadı.
farinata, İtalyanların nohut unuyla hazırladıkları sıvıca bir hamur ile özel bir bakır tepside odun fırınında pisirdikleri bir nevi ekmek/hamur isi. asla mayalı değil. süper basit, süper leziz bir numara. dükkandaki bakır tepsiyi de eve getirmiştim halbuki. ama, odun fırını yerine bildigimiz elektrikli ev fırınında yapacagım için, dün olmadı.
hamuru da tutmuş oldugum için kıyıp atamadım. öyle olunca da bu aksam teflon tavada zeytinyağında pancake/akıtma gibi pişiriverdim. pişerken üstüne garam masala -orjinalinde biberiye ve deniz tuzu var- ve deniz tuzu koydum. fırında çevrilmeden yapılıyor, tavada ters-yüz edip pişirdim. sonuca farinata diyebilir miyiz, bilemiyorum. ama şiddetle leziz oldu. üstüne biraz daha deniz tuzu, yanında da taze diş sarımsakla farklı bir aksam yemeği oldu. ama esas içki yanında, atıştırmalık olarak şahane olacak.
Leave a comment